Noutati

7 pasi importanti dupa instalarea platformei WordPress

Ati facut primii pasi catre construirea propriului site web dupa ce ati instalat WordPress, insa va intrebati, ce urmeaza?

Ei bine, WordPress este un sistem incredibil de gestionare a continutului ( CMS ) – cel mai popular in intreaga lume – si este destul de usor de invatat. Dar, dupa ce ati instalat WordPress si ati vazut martorul gol al noului site web, miscarea inainte poate parea intimidanta.

La urma urmei, exista tone de moduri unice de a aduce un site WordPress prin numeroasele sale teme si plugin-uri. Sa nu mai vorbim de cerinte de baza, cum ar fi ajustari generale de setare, care sa permita analiza datelor, stabilirea formularelor de contact si alte informatii esentiale ale site-ului web.

Iata o lista de verificare la indemana care acopera primii 7 pasi pe care ar trebui sa le finalizati pentru a face site-ul sa ruleaze.

1. Introduceti informatiile despre site (Titlu, Fus orar, Profil).

Titlul site-ului si Slogan In panoul de control WordPress (care va fi accesibil imediat dupa instalare) navigati la Setari> General.Aici veti putea introduce numele site-ului web si un slogan. Multe site-uri aleg să utilizeze spatiul de slogan pentru a afiasa un motto de marca.

• Fus orar
In timp ce sunteti inca in sectiunea Generala , derulati in jos pentru a ajusta formatul de data si ora pe care doriti sa il afisati pe site-ul web, precum si fusul orar in care opereaza.

• Profil
Informatii despre profil sunt implementate in tema WordPress, iar daca sunteti blogging, profilul dvs. poate fi reprezentat alaturi de postarile incarcate. Este o idee buna sa completati aceasta sectiune scurta mai devreme.

Din tabloul de bord navigati la Utilizatori> Profil propriu . De aici veti putea sa introduceti numele dvs. de utilizator, informatiile de contact, o scurta biografie si o imagine de profil.

2. Stergeti continutul nedorit (exemple de articole si teme)

• Stergerea exemplelor de articole si pagini
Daca te uiti la sectiunea Articole din tabloul de bord, vei vedea continut ca un post de blog intitulat „Hello World”.
Puteti sa eliminati postarile nedorite navigand la Articole> Toate articolele si selectand optiunea de arunca la gunoi.
In acelasi mod, pentru a elimina paginile nedorite, accesati Pagini> Toate paginile si alegeti optiunea de arunca la gunoi.

• Stergerea temelor implicite
Veti gasi de asemenea, teme implicite incluse alaturi de instalarea platformei WordPress in mod implicit.
In timp ce eliminati deja excesul de continut, este posibil sa stergeti si alte teme nedorite pentru a va curata navigatia si a economisi spatiu.
Pentru a sterge o tema din tabloul de bord, navigati la Aspect> Teme , apoi selectațti optiunea de stergere din coltul din dreapta jos al temei nedorite.
Nota: Temele active nu pot fi sterse. Daca doriti sa eliminati o tema activa, va trebui sa o dezactivati inainte de a sterge ca de obicei.

3. Alegeti o tema WordPress

Furnizata de WordPress sau de dezvoltatori terti, tema WordPress va determina aspectul site-ului web. Temele gratuite sau platite sunt disponibile in directorul tematic WordPress.

In timp ce ar trebui sa alegeti o tema în functie de gust si de buget, este important sa retineti ca temele platite ofera optiuni de personalizare mai largi, actualizari frecvente, asistenta mai atenta si functionalitate mai usoara.

De asemenea, este important sa retineti ca fiecare tema este codificata si functioneaza diferit, deci asigurati-va ca va uitati la documentatia de suport respectiva cand modificati tema sau verificati compatibilitatea modulelor.

4. Instalati plugin-uri

Plugin-urile sunt excelente deoarece extind functionalitatea site-urilor WordPress si sunt esentiale pentru majoritatea site-urilor.  Acest lucru se datoreaza faptului ca WordPress este ambalat cu tot ce este necesar pentru site-uri  in sine, astfel incat caracteristici suplimentare ale site-ului, cum ar fi lista de produse si servicii, autentificarea cu doi factori , procesarea platilor si multe altele sunt posibile numai prin instalarea pluginurilor.

5. Securizare site

Trucul real pentru pastrarea site-ului dvs. in siguranta este o practica de securitate buna.
Parolele puternice, o adresa ascunsa a administratorului si asigurarea faptului ca site-ul dvs. este actualizat la cea mai recenta versiune sunt toate necesitati pentru a va proteja site-ul web.

Pluginurile de securitate WordPress sunt disponibile pentru a spori in continuare protectia site-ului prin adaugarea de functii suplimentare, cum ar fi protectia prin parola de autentificare cu doi factori.

Autentificarea cu doi factori necesita un al doilea cod specific utilizatorului care se schimba in timpul autentificari pentru a face parolele puternice.

In plus, pentru a demonstra ca site-ul dvs. este sigur pentru utilizatori, veti dori sa instalati un certificat SSL.
Certificatele SSL va protejeaza impotriva incercarilor externe de a intercepta datele utilizatori inregistrati.

6. Conectati site-ul la Google Analytics

Realizarea si dezvoltarea unui site web este un lucru, dar asigurarea ca acesta functioneaza bine si continus sa faca acest lucru este altceva.

Pentru a monitoriza statisticile site-ului web si pentru a planifica strategii mai puternice pentru acesta, veti dori sa il conectati la Google Analytics .

Acest lucru va va permite sa analizati traficul, comportamentul utilizatorilor si alte informatii utile pentru a intelege mai bine publicul. Practic, toate companiile de succes urmaresc datele lor operationale pentru a influenta deciziile manageriale, ceea ce inseamnă ca cu siguranțta nu va puteti permite sa va neglijezi propriile date.

7. Creati un backup

Cu pasii preliminari finalizati, sunteti aproape gata sa lansati site-ul web. Dar, inainte de a face acest lucru, merita sa creati un backup rezerva.
Aceasta ultima sarcina poate parea usor de ignorat, dar ar putea deveni cea mai importanta.

Imaginati-va ca dupa toata munca si efortul depus ati realizat un site popular si profitabil. Dar atunci cineva reuseste sa-l sparga si brusc tot ceea ce ai lucrat a disparut si cum nimic nu ar fi fost vreodata acolo.

Avand un backup al site-ul acesta poate fi restaurat.

Cu toate acestea, retineti ca WordPress nu vine cu un sistem de backup propriu, asa ca va trebui sa faceti un backup manual !!!