Noutati

Alegera numelui de domeniu

Alegerea unui nume de domeniu este similară cu alegerea unui nume de companie – necesită o mulțime de gândire și considerație.

Numele dvs. de domeniu este identitatea dvs. pe web!

Astfel trebuie să vă asigurați că alegeți un nume de domeniu care, nu numai se potrivește afacerii dvs., ci este și ușor de găsit și de promovat.

Vrei ca site-ul tău să facă impresie și să stârnească interesul utilizatorului încă de la pronunțarea numelui?

Găsește un nume de domeniu relevant pentru activitatea desfășurată, folosind cuvinte cheie și Keyword Planner de la Google care sa descrie compania dvs. și serviciile pe care le oferiți.

Keyword Planner poate fi utilizat pentru a găsi un nume de domeniu, dar și poți pune în funcțiune o strategie de marketing și publicitate.

Nu folosiți un nume de domeniu lung și complex, riscand să fie scris greșit de către utilizatori. Mai bine scurt și ușor de scris, acesta fiind esențial pentru succesul online.

Extensia adecvată pentru numele de domeniu

Extensiile sunt sufixe, cum ar fi .com sau .net, la sfârșitul adreselor web. Acestea pot avea utilizări specifice, deci asigurați-vă că alegeți una care funcționează pentru afacerea dvs. 

Au aparut o multitudine de noi domenii de nivel superior generice – cum ar fi .bar, .pizza, .club, .pro etc- oferă o mare oportunitate de a înregistra nume scurte și foarte relevante.

Vezi aici o lista de peste 400 de extensii de domenii pe care le poți cumpăra.

Evitați numerele și cratimele

Numerele și cratimele sunt adesea înțelese greșit!

Fără cifre și cratime numele domeniului este mai ușor de scris/pronunțat și poți evita eventualele confuzii pe care utilizatorul le poate face, însă aceasta nu este o regulă generală.

Fii memorabil

Există milioane de nume de domenii înregistrate , având un domeniu care este atrăgător și memorabil este esențial. Odată ce ați venit cu un nume, împărtășiți-l cu prietenii apropiați pentru a vă asigura că sună atrăgătoare și are sens pentru alții.