Noutati

Ce este un certificat SSL?

Un certificat SSL este un fișier de date mici care leagă digital cheia criptografică de detaliile unei organizații. Când este instalat pe un server web, acesta activează lacătul și protocolul https și permite conexiunile securizate de la un server web la un browser.

În mod obișnuit, SSL este folosit pentru a asigura tranzacțiile cu cărți de credit, transferul de date și datele de conectare, și, mai recent, devine normă atunci când asigură navigarea pe site-urile de social media. 

Certificatele SSL leagă împreună:

  • Un nume de domeniu, un nume de server sau un nume de gazdă.
  • O identitate organizațională (denumirea companiei) și locația.

Certificatul SSL trebuie instalat pe serverul web pentru a iniția o sesiune securizată cu browsere. După crearea unei conexiuni securizate, tot traficul web dintre serverul web și browserul web va fi securizat.

Când un certificat este instalat cu succes pe serverul dvs., protocolul de aplicație (cunoscut și ca HTTP) se va schimba în HTTPS, unde „S” înseamnă „securizat”. În funcție de tipul de certificat pe care îl achiziționați și de browserul pe care navigați pe internet, un browser va afișa un lacăt sau o bară verde în browser atunci când vizitați un site care are un certificat SSL instalat.

Cum funcționează un certificat SSL?

Certificatele SSL folosesc ceva numit criptografie publică.

Acest tip particular de criptografie folosește puterea a două chei care sunt șiruri lungi de numere generate aleator. Acestea se numesc

  • cheie privată
  • cheie publică.

O cheie publică este cunoscută de serverul dvs. și este disponibilă în domeniul public. Poate fi folosit pentru a cripta orice mesaj. 

De ce am nevoie de un certificat SSL?

Certificatele SSL vă protejează informațiile delicate, cum ar fi informațiile despre cărțile de credit, numele de utilizator, parolele etc. De asemenea:

– Păstrează securitatea datelor între servere
– Mărește Clasamentul Google
– Creează / îmbunătățește încrederea clienților
– Îmbunătățește ratele de conversie

De unde cumpăr un certificat SSL?

Certificatele SSL trebuie să fie eliberate de la o Autoritate certificată de încredere. Browserele, sistemele de operare și dispozitivele mobile păstrează lista certificatelor rădăcină CA de încredere.

Certificatul Root trebuie să fie prezent pe aparatul utilizatorului final pentru ca certificatul să fie de încredere. Dacă nu este de încredere, browserul va prezenta mesaje de eroare nesigure utilizatorilor finali. 

În cazul comerțului electronic, astfel de mesaje de eroare conduc la lipsa imediată de încredere în site-ul web, iar organizațiile riscă să piardă încrederea și afacerea de la majoritatea consumatorilor.