Noutati

Ce este un freelancer?

freelancer web

În ziua de azi, când tehnologia îți permite să lucrezi de practic oriunde, de acasă, de la un birou șic pe care l-ai închiriat la munte sau din vacanța din Thailanda pe care o poți prelungi pentru că tot îmbini utilul cu plăcutul, să lucrezi în regim de freealancing poate fi o alegere atractivă pentru mulți dintre noi.

Un freelancer oferă un serviciu în schimbul unei sume de bani. Diferența față de un angajat este că freelancerul (cunoscut la noi și ca liber profesionist) își alege angajatorul.

El poate, de exemplu, să fie implicat într-un singur proiect cu un client și apoi să meargă mai departe sau poate realiza mai multe proiecte cu același client.

Cele mai comune industrii unde freelancingul predomină sunt: actoria, programarea web, web design, scrisul, compoziția muzicală, traducere, producția video, și ilustrațiile de orice fel.

Un studiu din 2017 a concluzionat că 36% din forța de muncă americană lucrează în regim de freelancing și că aproximativ 50% dintre tinerii sub 35 de ani sunt liber-profesioniști. Același studiu afirmă că până în 2027 se va ajunge la un număr de aproximativ 100 milioane de freelanceri în America.

freelancer web

Freelancingul este o metodă excelentă de a câștiga bani dacă nu ești dispus să te conformezi unui program 9-5. Poți lucra de unde vrei și când vrei. Dacă ai un moment de inspirație la 3 noaptea, nu te va împiedica nimeni să lucrezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *