Noutati

Despre Fluxul RSS

Fluxul RSS este un tip de feed web care permite utilizatorilor și aplicațiilor să primească actualizări regulate de pe un site web sau blog. Acronimul RSS înseamnă Really Simple Syndication sau Rich Site Summary.

Cum funcționează fluxul RSS?

Fluxurile RSS funcționează publicând cel mai recent conținut într-un document structurat XML. Acest flux conține articolele complete sau rezumatul și metadatele pentru fiecare element, cum ar fi data, autorul, categoria etc.

Acest document XML poate fi apoi preluat și citit de un cititor de flux RSS. Există multe programe de citire a fluxurilor RSS disponibile pentru toate sistemele de operare, desktopuri și dispozitive mobile.

Blogurile WordPress vin cu suport încorporat pentru fluxurile RSS. În mod implicit, fiecare pagină a site-ului dvs. WordPress conține o etichetă meta care indică locația fluxului RSS al site-ului dvs. web.

Care sunt avantajele RSS?

Utilizând fluxul RSS, utilizatorii pot primi actualizări de pe blogul sau site-ul dvs. direct în cititorii de feeduri, aplicațiile desktop și multe alte dispozitive.

Abonații fluxului RSS au mai multe șanse să vă împărtășească conținutul pe social media.

Astfel, puteți să vă abonați la site-urile dvs. preferate și să le citiți pe toate într-un singur loc. Acest lucru vă permite să scanați rapid prin știrile preferate și site-urile de blog. Dacă doriți să lăsați un comentariu pe blog, puteți vizita cu ușurință articolul individual și lăsați-vă comentariul.

Cum se utilizează RSS Feeds pentru a citi site-urile dvs. preferate?

Vă puteți abona la fluxurile RSS utilizând aplicații numite cititoare de feeduri. Există mulți cititori de feed-uri gratuite disponibile pe piață pentru toate sistemele de operare și dispozitivele populare.

Iată câteva dintre cele mai bune aplicații RSS: