Noutati

Găzduirea web sau web hosting

Găzduirea web este o necesitate pentru orice site web – este locația fizică a site-ului dvs. pe Internet.

Un centru de stocare online care găzduiește informațiile, imaginile, videoclipurile și alt conținut care cuprinde site-ul dvs. Web.

Fișierele unui site sunt găzduite pe un calculator, care poartă denumirea de server sau server de hosting.

Un server este un computer performant dotat cu componente superioare față de un calculator obișnuit folosit acasă sau la birou.

Acest lucru îi permite să stocheze date și să ruleze procese pentru mai mulți utilizatori simultan.

Furnizorii de servicii de găzduire web mențin serverul în care se află datele asociate site-ului dvs. web.

Acestia gestionează, de asemenea, tehnologia care face ca site-ul dvs. să se conecteze la Internet.

Găzduirea site-urilor web este de obicei măsurată în cantitatea de spațiu pe disc pe care sunteți alocată pe server și în cantitatea de transfer de date sau „lățime de bandă” de care aveți nevoie pentru a accesa serverul.

Mulți furnizori de servicii de găzduire Web includ extensiile FrontPage®, care vă permit să creați site-ul Web în FrontPage® și File Transfer Protocol (FTP), care vă permite să încărcați cu ușurință fișiere de pe computerul dvs. la serviciul de găzduire web.

Cum poate un serviciu de gazduire web ajuta afacerea ta online?

Gazduirea web face posibil ca vizitatorii să vizualizeze conținutul site-ului dvs. când introduc numele domeniului. În funcție de cât de bine răspunde serverul,  poate determina câștigul/pierderea vizitatorilor.

Pentru performanțe superioare recomandăm ca spațiul de stocare să fie pe SSD, care este de aproximativ 10 ori mai rapid decât stocarea clasică, SATA (cu discuri rotative magnetice).

De asemenea este foarte importantă și viteza procesorului, memoria fizică, numărul de procese alocate, etc.

O altă diferențiere a pachetelor de găzduire se poate face și la nivelul sistemului de operare și anume Linux sau Windows.

Atunci când vine vorba de alegerea unui serviciu de găzduire web, fiabilitatea și serviciul pentru clienți sunt, de asemenea, lucruri-cheie pe care trebuie să le luați în considerare.